Co s nevyužitým pozemkem? Praktické tipy, jak ho zhodnotit

Vlastníte pozemek, ale nemáte čas nebo energii ho využít? Měli jste s ním spoustu plánů ale už se tomu nemůžete věnovat? Stále častěji mě kontaktují klienti, kteří přemýšlí nad využitím nebo zhodnocením pozemku, ale nechtějí se tomu přímo věnovat. Radí se co a jak dál.
Možností je hned několik a nemusíte na to být vždy sami. Jako realitní makléřka pomáhám svým klientům najít nejlepší řešení pro jejich nevyužité pozemky. Ať už je na pozemku nějaká stavba nebo je to prázdný pozemek, ráda vám pomůžu s ním naložit tak, aby to pro Vás bylo zajímavé. Spolupracuji s investory i stavebními firmami. Pojďme se podívat na možnosti.

Nejčastěji s klienty řeším, tyto 3 tipy případů: 

1. Výstavba rodinného domu nebo bytů

Máte-li stavební pozemek, který je připraven na výstavbu, můžete ho zhodnotit výstavbou rodinného domu, dvojdomku nebo dokonce několika bytových jednotek. To vám může přinést zisk z následného prodeje nebo pronájmu. Pro takový projekt vám pomůžu najít stavební firmu i investora, který může celý proces financovat a realizovat. Nebudete tak zatíženi starostmi a přitom se na pozemku něco zrealizuje. 

2. Glamping – nový trend v turistice

Pokud nechcete stavět klasický dům, co takhle zkusit glamping? Tento populární trend kombinuje luxus a kempování a přitahuje zájemce o unikátní zážitky v přírodě. Na váš pozemek můžete umístit glampingové stany nebo stylové tiny house, které se hodí pro krátkodobé ubytování turistům. Tento koncept se stává stále oblíbenějším, a pokud je pozemek v atraktivní lokalitě, můžete z něj vytvořit stabilní příjem. Pokud máte zajímavý pozemek, je zde možnost zbudování zajímavého prostoru pro ubytování. 

3. Rozdělení pozemku na menší části

Máte větší pozemek, ale nepotřebujete využít celou plochu? Rozdělení pozemku na menší parcely je skvělou možností, jak zvýšit jeho hodnotu. Na menší části můžete postavit dřevěné chatky, které lze následně pronajímat jako rekreační objekty, nebo prodat jednotlivé parcely samostatně. Zde hodně záleží na lokalitě. 

4. Prodej pozemku

Pokud nemáte čas ani chuť se o pozemek starat, jeho prodej může být nejjednodušší cestou. Pomůžu vám nejen najít vhodného kupce, ale také vyjednat tu nejlepší cenu. Prodej je ideální varianta, pokud potřebujete rychle získat finance nebo pokud neplánujete na pozemku dlouhodobé projekty.

Každý pozemek má svůj potenciál, jen je potřeba ho objevit. Ať už se rozhodnete pro prodej, výstavbu, pronájem, nebo glamping, jsem tu proto, abych vám pomohla najít nejvýhodnější cestu. Zajistím vše od prvních konzultací až po konečnou realizaci projektu. Neváhejte mě kontaktovat a začněme společně pracovat na vašem nevyužitém pozemku!

 

DOTAZNÍK ODHAD CENY NEMOVITOSTI ZDARMA

KONTAKTUJTE MĚ

Brno a okolí

Telefon

+420 773 750 076

Email

bara.hlavkova@re-max.cz

Rádi Vám pomůžeme s profesionálním a rychlým prodejem nemovitosti. Vždy se snažíme získat co nejvyšší cenu, například aukcí nemovitosti.